Wednesday, March 30, 2022

Att skriva barnarbete

Att skriva barnarbete



Dessa cookies kommer endast att lagras i din webbläsare med ditt samtycke. Fabrikerna säkerställde tillväxten i den totala levnadsstandarden, en kraftig minskning av dödligheten i städer, inklusive barn. Publicera kommentar. Att skriva en uppsats om det är ett utmärkt sätt att ta reda på mer barnarbete uppsatsskrivning detta stora land. Dessutom utsätts de för fysisk försummelse när det gäller mat, kläder, tak över huvudet och läkarvård, barnarbete uppsatsskrivning. De bör också förklaras om kraften i utbildning och de olika system som utlovar en gratis grundläggande utbildning för barn. Fattigdomsuppsats 3.





Kort och lång uppsats om barnarbete



Barnarbete är en social fråga i vårt land. Det är en handling att anställa minderåriga barn i en annan organisation. Barnarbetet har varit en internationell fråga och det förstör framtiden för många barn som strävar efter att bli en riktigt bra person en dag. Det krossade totalt drömmarna för dessa barn. Och det första ansvaret i händerna på sina föräldrar. Om de har fött dem är det deras ansvar att vårda sitt barn och erbjuda det en säker plats att bo på. Andra regeringen är också ansvarig för detta skamliga barnarbete uppsatsskrivning som barnarbete. Vi lever i 2000-talet; vi måste fortfarande debattera i sådana frågor som barnarbete. Varför tar regeringen inte seriösa steg för att lösa denna avskyvärda kriminella fråga. Lagen i indiska säger att inget barn kan tvingas att arbeta under 14 år.


Men det är fortfarande så många barn som måste jobba hårt för att tjäna två gångers måltid. Orsaken till barnarbete är arbetslöshet. Organisationerna vill inte spendera mer pengar på en heltidsanställd vuxen arbetare så de håller ett barn i arbete på dagslönebasis så att de måste betala mindre för liknande arbete. Som människor har vi blivit så själviska att vi inte ens kan skona ett litet barn! Som ett resultat förstörs vårt lands framtid. Tyvärr är majoriteten av barn i utvecklingsländer engagerade i olika former av barnarbete. Anhängarna till detta kan kalla det Early Work Experience, men jag kallar det exploatering av barn.


Fattiga föräldrar föder barn och använder dem som maskiner för att tjäna pengar. Barndomen är ett skede full av omtanke, kärlek, kreativitet och glädje. Förutom att tillhandahålla gratis och obligatorisk barnutbildning måste regeringen formulera en kooperativ social modell där de konstitutionella gudbegåvade egenskaperna identifieras bland de underprivilegierade barnen. Gemenskapscenter för barn kan inrättas för att ge barnarbete uppsatsskrivning en bättre levnadsstandard, barnarbete uppsatsskrivning. Barnarbete är fortfarande praxis i många länder och även efter att ha nämnts som ett brott är många organisationer fortfarande inblandade i det, barnarbete uppsatsskrivning.


Affärsmän inom gruvor, fabriker och vissa industrier ägnar sig fortfarande åt barnarbete. Fattiga barn är mer benägna att vara en del av det. Barn bär på en välmående framtid som blir helt krossad på grund av sådana frågor om barnarbete. De måste få rätt chans att utvecklas och få ordentlig utbildning. Att hänge sig åt underåriga barn inom olika organisationer borde vara helt förbjudet. Barn bör aldrig begränsas av föräldrarna och ingen kraft kan inte utövas på dem för att bidra till familjens ekonomiska behov. Vi måste inse vikten av att skicka våra barn till skolor.


Barnarbete är en så avskyvärd handling som inte har någon form av berättigande. Det är verkligen tråkigt att se små barn jobbar hårt istället för att gå i skolan. Den främsta orsaken bakom denna handling är fattigdom. Så många familjer drar fördel av sin dåliga ekonomiska bakgrund och tvingar sina barn till sådana arbeten. Enligt International Labour Organizations regler har det tydligt sagts att inget barn under 15 år ska tvingas ägnas åt hårt arbete som berövar dem från utbildning. Om anställningen gör att något barn berövas en ordentlig utbildning är det straffbart. Barnarbete är förbjudet i vissa länder och det har varit ett stort problem internationellt. Om barnarbete uppsatsskrivning kommer att förstöra framtiden för kommande generation då är det vi som kommer att lida.


Enligt den indiska lagen ska ett barn som är under 14 år inte tvingas att arbeta och inte ens deras föräldrar kan tvinga dem att göra. Men fortfarande i Indien arbetar mindreåriga barn för att försörja sig i små åldrar som arbetar på fabriker, restauranger och kontor. Det finns olika anledningar till att barnarbete förekommer i olika länder. De vanligaste orsakerna till barnarbete är fattigdom, förtryck av barns rättigheter, barnarbete uppsatsskrivning. Arbetslöshet är en annan viktig orsak till barnarbete i Indien.


Brist på utbildning är en annan orsak till barnarbete, en studie under året visade också att 75 miljoner barn inte kunde få ordentlig utbildning. Otillräcklig social kontroll är en orsak till barnarbete som ger upphov till barnarbete inom hushållsarbete och jordbruk, barnarbete uppsatsskrivning. De små barnen barnarbete uppsatsskrivning i något slags arbete för att ekonomiskt hjälpa sina familjer. För att ta bort denna sociala fråga från länder är det viktigt att ta några steg som att skapa fler fackföreningar kommer att leda till att förebygga barnarbete eftersom det kommer att uppmuntra människor att ta ställning mot barnarbete.


Barnarbetet måste upphöra barnarbete uppsatsskrivning skapa medvetenhet bland människor. Särskilt när framtiden för ett utvecklingsland beror mest på barn i denna nuvarande ålder. Varje familj behöver försörja sig ordentligt så att de kan ge utbildning till sina barn. Så fattigdomsnivån kommer att minska och människor kommer inte att behöva sina barn för att arbeta. Familjekontroll kommer också att hjälpa till att ta bort barnarbete uppsatsskrivning barnarbetsproblem från landet, sysselsättningsmöjligheterna måste ökas och barnarbetare bör också ersättas av vuxna arbetare. Samtidigt måste reglerna för barnarbete och människohandel vara strikta så att ingen vågar ägna sig åt barnarbete.


Detta är verkligen en stor social fråga och som måste lösas snart. Och detta kan bara göras om alla människor från föräldrarna till företagsorganisationer och myndigheter kommer tillsammans. Vi måste inse vikten av att skicka våra barn till skolor för en bättre framtid för vår nation. Barn tvingas arbeta från tidig ålder i detta fall, vilket anses vara ett brott. Vissa policyer har implementerats som begränsar och begränsar de sysselsättningsmöjligheter som finns tillgängliga för barn. Ett barn måste vara femton år eller äldre för att anses lämpligt för arbete. Under inga omständigheter kommer barn under arton år att tillåtas delta i någon form av tvångsarbete.


Barnarbete berövar barn, barnarbete uppsatsskrivning, bland annat av möjligheten att få en normal barndom, en ordentlig utbildning samt fysiskt och psykiskt välbefinnande. Även om det är olagligt i vissa länder är det långt ifrån att utrotas globalt, barnarbete uppsatsskrivning. Som ett resultat kommer framtiden för alla länder som hanterar dessa sociala frågor att förbättras. Till att börja med är det möjligt att bilda ett antal fackföreningar som uteslutande ägnar sig åt förebyggande av barnarbete. Det bör uppmuntra barn att delta i detta arbete och straffa dem som tvingar dem. Dessutom måste vi utbilda föräldrar att ingjuta i dem värdet av utbildning som en livslång strävan.


Om vi ​​gör utbildning gratis och publicerar detta faktum kommer vi att kunna utbilda ett ökande antal barn barnarbete uppsatsskrivning kommer inte längre att tvingas arbeta som barn, barnarbete uppsatsskrivning. Dessutom är det viktigt att öka allmänhetens medvetenhet om de negativa konsekvenserna av barnarbete. Dessutom måste åtgärder för familjekontroll implementeras. Detta minskar den ekonomiska påfrestningen för familjen, och med färre munnar att mätta kan föräldrarna arbeta för sig själva snarare än för barnen. Ja, för att en familj ska överleva, barnarbete uppsatsskrivning, regeringen måste se till att de får en absolut minimiinkomst.


Samarbete barnarbete uppsatsskrivning regeringen barnarbete uppsatsskrivning befolkningen är nödvändig. Sysselsättningsmöjligheter måste göras allmänt tillgängliga för människor så att de kan försörja sig snarare än att skicka sina barn till jobbet. Barn tvingas arbeta av olika anledningar. Medan några av skälen är universella i vissa länder, är andra unika för specifika områden och regioner. Genom att undersöka de faktorer som bidrar till barnarbete kan vi utveckla effektivare strategier för att bekämpa det. Till att börja med är det utbrett i länder med hög fattigdom och arbetslöshet. När familjer inte kan försörja sig själva anställer de sina barn för att arbeta i familjen för att tjäna tillräckligt med pengar för att överleva. På samma sätt, om en vuxen i familjen inte kan arbeta, måste de yngre medlemmarna i familjen träda in.


Dessutom, när individer saknar tillgång till utbildning är de mer benägna att arbeta tillsammans med sina barn för att komma in på arbetskraften. De outbildade sysslar bara med här och nu, vilket barnarbete uppsatsskrivning varför de tvingar barn att arbeta för att överleva. De anställer barn för att de kan betala dem mindre än en vuxen kan för samma arbete. Barn föredras framför vuxna på grund av att de arbetar fler barn och tjänar mindre pengar. De är lätta att manipulera och påverkas av dem. De är rent vinstdrivna, därför anställer de barn i fabriker. Det kan inte göras några framsteg i ett land där det finns så många fattiga barn!


Att ge dessa fattiga barn en hälsosam och gynnsam miljö är både regeringens och samhällets ansvar. Lantbruk, barnarbete uppsatsskrivning, glas- och mattfabriker, mässingsindustrier, tändsticksaskfabriker och hemhjälp är bland de industrier där barn tvingas arbeta. Generellt sett ses barndomen som en idyllisk period, men för vissa barn som tvingas arbeta för att försörja sig är så inte fallet. Barn hjälpte sina föräldrar med jordbrukssysslor som att så, skörda, skörda, ta hand om boskap och så vidare. Men med expansionen av industrier barnarbete uppsatsskrivning urbaniseringen har problemet med barnarbete blivit mer utbrett. Små barns smidiga fingrar används i en mängd olika olämpliga aktiviteter och de tvingas göra farliga föremål med dem.


De arbetar inom textil-, läder- och smyckesindustrin samt inom serikultur. Detta problem förvärras av bristen på utbildning. Ohygieniska arbetsförhållanden, långa arbetstider och andra olyckor har en direkt effekt på barnarbetares kognitiva utveckling. En oförmåga att hantera sådana situationer leder till både känslomässigt och fysiskt lidande för barn. Barnarbete förvärras av fattigdom. Fattigdomsdrabbade familjer ser sina barn som en extra inkomstkälla. Fler barn föds i dessa familjer eftersom de tror att var och en av dem kan försörja hushållet, barnarbete uppsatsskrivning. Som ett resultat föredrar skumma arbetsgivare barnarbetare framför vuxna eftersom de kan få mer arbete gjort för mindre pengar.





ärlighet är den bästa policyuppsatsen



Det är en hög nivå av olaglig handling som man bör straffas för men detta sker sida vid sida på grund av ineffektiva regler och förordningar. Barn är väldigt unga, söta och oskyldiga, vilket får dem att inse saker som händer i tidig ålder. De kan inte identifiera vad som är fel och olagligt för dem, snarare än att de är glada över att få mindre pengar för sitt arbete. Omedvetet är de intresserade av att förvärva rikedom dagligen och förstöra hela deras liv och framtid. Barnarbete fortsätter att övervinnas i många länder även efter stora brott. Företagare inom industrier, gruvor, fabriker m.m. använder barnarbete i stor skala för att få mer arbete till lägre arbetskostnader. Fattiga barn löper större risk att delta i barnarbete eftersom de tvingas av föräldrar att tjäna lite pengar för att ge ekonomisk hjälp till sin familj som mycket ung istället för att få ordentlig utbildning och de måste arbeta i barndomen.


Enligt artikel 27 i Indiens konstitution kommer inget jobb att ges i någon fabrik eller gruva, under 14 år. I detta avseende har den indiska lagstiftaren också gjort bestämmelser i fabrikslagen, och barnlagen, The Child Labor Act, återspeglar initiativet från Indiens regering för att skydda barns rättigheter. Enligt artikel 65 i Indiens konstitution måste staterna tillhandahålla nödvändig och gratis utbildning för barn. Barnskydd som den viktigaste tillgången i deras land, men föräldrarnas olämpliga förståelse och fattigdom gör dem till landets svaghet snarare än att vara landets makt. De flesta av barnen under fattigdomsgränsen tvingas utföra dagligt barnarbete även efter medvetenhetsprogram som drivs av regeringen och samhällets framtida välfärd för barnets välfärd.


Barn är makten i vilken nation som helst, men vissa människor försöker ständigt förstöra den och förstöra landets framtid och tjäna små pengar genom att olagligt involvera växande barn. De leker med moralen hos oskyldiga människor och deras barn. Att skydda barn från barnarbete är ett ansvar för varje medborgare som bor i landet. Barnarbete är en socioekonomisk fråga som har pågått sedan länge och nu måste den lösas på en slutlig basis. Efter landets självständighet har olika lagar gällande barnarbete implementerats, men det har inte slutat i landet.


Barnarbete förstör barns oskuld genom att direkt förstöra deras hälsa fysiskt, mentalt, socialt och intellektuellt. Barn är en ljuvlig naturskapelse men det är inte rättvist att de på grund av dåliga omständigheter tvingas utföra hårt arbete före sin rätta ålder. Barnarbete är en global fråga som är vanligare i underutvecklade länder. Läs också FAQ om uppsats om barnarbete. Fattiga föräldrar eller föräldrar under fattigdomsgränsen har inte råd med utbildning av sina barn och kan inte tjäna tillräckligt med pengar för familjens överlevnad. Därför föredrar de att involvera sina barn i hårt arbete för att möta deras behov snarare än att skicka dem till skolan.


De förstår att skolgång är ett slöseri med tid och att tjäna pengar i tidig ålder är bra för deras familj. Det finns ett akut behov av att uppmärksamma barnarbetets skadliga effekter på såväl fattiga som rika människor. De borde ta vara på alla resurser de saknar. Rika människor bör hjälpa fattiga människor så att deras barn också kan få alla nödvändiga saker i barndomen. Barnarbete är en typ av brott där barn tvingas arbeta i mycket ung ålder och delta i ekonomiska aktiviteter och utföra ansvar som vuxna.


Enligt Internationella arbetsorganisationen ILO är åldersgränsen för barn att barn upp till femton år inte kommer att vara involverade i någon form av arbete. Det är en anställning av barn i alla typer av arbete som berövar barndomen, rätt utbildning, fysisk, psykisk och social välfärd. Det är helt förbjudet i vissa länder, men det är ett internationellt problem i de flesta länder eftersom det förstör barns framtid i stor utsträckning. Detta är en allvarlig fråga i de flesta utvecklingsländer ett stort socialt problem. Barn i den yngre åldersgruppen är involverade i enormt arbete av människor med högre status.


De undviker det faktum att barn är nationens stora hopp och framtid. Miljontals barn i vårt land berövas barndomen och ordentlig utbildning, vilket är ett farligt tecken. Sådana barn får inte en chans att leva ett hälsosamt liv eftersom de inte är tillfredsställda fysiskt, mentalt och socialt sedan barndomen. Enligt indisk lag kan barn under 14 år inte åläggas att utföra något slags arbete, vare sig det utförs av föräldrarna eller ägaren i fabriker, kontor eller restauranger. Läs också slutsatsen om barnarbete. Det finns olika anledningar till barnarbete i vårt land. Vissa av orsakerna till globalt barnarbete är desamma eftersom länder skiljer sig åt. De flesta vanliga orsakerna är fattigdom, orättvis utbildning, undertryckande av barns rättigheter, begränsade regler och lagar om barnarbete, etc.


Fattigdom och hög arbetslöshet är de främsta orsakerna till barnarbete i utvecklingsländerna. U. Brist på tillgång till vanlig utbildning i många länder. I fann man att omkring 75 miljoner barn var borta från skollivet. Brott mot lagar om barnarbete ger vika för ökat barnarbete i alla utvecklingsland. För att eliminera den sociala frågan om barnarbete måste några effektiva lösningar följas omgående för att rädda framtiden för ett utvecklingsland. Att skapa fler fackföreningar kan bidra till att förebygga barnarbete eftersom det kommer att uppmuntra fler människor att hjälpa till mot barnarbete. Alla barn bör prioriteras av sina föräldrar för att få ordentlig och regelbunden utbildning redan från barndomen.


Detta steg kräver mycket stöd från såväl föräldrar som skolor för att frigöra barnen för utbildning och ta emot barn från alla områden. Barnarbete behöver en hög nivå av social medvetenhet, med lämpliga siffror för framtida stora förluster för alla utvecklingsland. Varje familj måste tjäna sin minimiinkomst för att undvika och förhindra barnarbete. Detta kommer att minska fattigdomen och därmed nivån på barnarbete. Familjekontroll kommer också att bidra till att kontrollera barnarbete genom att minska bördan för familjer när det gäller barnomsorg och utbildning.


Det finns ett behov av effektivare statliga lagar mot barnarbete för att förhindra barn från att arbeta i tidig ålder. Barnarbete bör ersättas av vuxna arbetare eftersom det finns omkring miljoner vuxna arbetslösa i denna värld. Sådan dålig arbetsmiljö är stressande för ett barn och resulterar ofta i flera psykiska tillstånd som depression etc. Sådana barn tenderar ofta att ta droger och andra substanser, vilket leder till ytterligare fysiska och psykiska skador. Det finns ett behov av att strikt övervaka de sektorer som är benägna att anställa barn och utdöma hårda straff med pengar och fängelse för dem för att göra det. Att anställa barn för olika arbeten för att störa deras normala mentala, fysiska och sociala tillväxtmöjligheter kallas barnarbete.


Det berövar också barnen den välbehövliga utbildningen. Det finns fem stora sektorer i Indien som sysselsätter barnen som barnarbete. De är enligt beskrivningen nedan-. Barnarbete utgör en betydande arbetskraft i den indiska klädesindustrin. Dessa industrier verkar i små ägarstyrda anläggningar som huvudsakligen drivs från hem. Tusentals barn i Delhi är anställda av klädindustrin och utsätts för högt ljud, långa arbetstider och vassa verktyg. Denna sektor är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien.


Det är mycket lätt att se ett barn som arbetar i dhabas, restauranger vid vägkanten, tebutiker och andra företag. Barnen är också anställda i små butiker som tjänare eller hjälpmedel. Familjeföretag föredrar att anställa barn eftersom de är lätta att hantera och kostar mindre. Tegelugnsindustrin i Indien har länge varit med om barnarbete. Ofta arbetar barnen i tegelugnar långa timmar tillsammans med sina föräldrar. Barn som arbetar i tegelugn utsätts för farliga förhållanden och utsätts för giftiga ångor och upphettade temperaturer. Brandsektorn är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien. Barn inom denna sektor arbetar ofta i trånga utrymmen och utsätts för farliga kemikalier och farliga ämnen, vilket utgör en risk för deras hälsa och liv.


De tvingas också arbeta längre timmar under julhelgen. Jordbrukssektorn kan vara den största arbetsgivaren för barn i Indien. Barn anställs inom bomullsindustrier, sockerrörsindustrier, risfält och andra jordbruksrelaterade områden. De barn som arbetar inom jordbrukssektorerna måste arbeta längre timmar får lägre betalt och måste arbeta under ohygieniska förhållanden. Det finns ett behov av att identifiera dessa sektorer och göra nödvändiga policyer och lagar för att förhindra anställning och exploatering av barn i dessa sektorer. Barns engagemang som manuellt arbete i olika organiserade och oorganiserade sektorer kallas barnarbete. Det berövar barnen deras utbildningsmöjligheter, möjlighet till tillväxt, umgänge och hälsa.


Barnarbete är fysiskt och psykiskt skadligt för eleverna. Barnarbete har många negativa effekter på barnen. Barn som arbetar som barnarbete arbetar ofta under utmanande och livshotande förhållanden utan att någon tar hand om dem. De får mindre betalt jämfört med en vuxen som gör samma jobb; dessutom är de också undermatade. Deras arbetsgivare gör allt för att hålla dem avskilda från andra delar av världen, vilket tvingar dem att leva ett liv i isolering och arbete. De får inte ens prata eller träffa någon.


Situationer som dessa resulterar ofta i psykiska störningar som depression och leder till drogberoende och missbruk etc. Det finns några enkla steg som vi kan vidta för att stoppa barnarbete. Man bör vara medveten om barnarbetslagstiftningen i landet och måste alltid noggrant följa dem. Också genom att hålla ett öga för företag som anställer barn och genom att rapportera detsamma till de behöriga myndigheterna kommer det också att visa sig vara till hjälp för att eliminera barnarbete. En riskbedömning av arbetsplatsen för de faror den utgör för barnen ska också göras. Dessutom bör uthyrning av barn för wok omedelbart stoppas till varje pris. En av huvudfaktorerna bakom barnarbete är fattigdom. Antingen ges de som kontraktsarbete av familjen till arbetsgivaren i utbyte mot pengar, eller så är de anställda av familjen själv i någon av dess traditionella yrkesverksamheter.


Till exempel tvingas fattiga bönder i Indien att använda sina egna barn som arbetskraft eftersom det skulle vara svårt att betala för vuxenarbete. Barnarbete är ett av de allvarliga hoten som hindrar en nations och världens tillväxt. Dessutom berövar det barnen barndom, kärlek och utbildning och tvingar dem in i svåra, farliga, icke sällskapliga och patetiska förhållanden. Barnarbete avser anställning av barn inom olika sektorer för att beröva dem deras barndom, utbildning och andra tillväxtmöjligheter och orsaka fysiska och psykiska trakasserier för dem.


Under de förindustriella samhällena fanns begreppet barndom obefintlig. Barn så unga som år var engagerade i arbeten som jakt, vedhuggning och jordbruk etc. Låg produktivitet och låg förväntad livslängd var två av de viktigaste kännetecknen för det förindustriella området. Att hindra barnen från att engagera sig i produktivt arbete skulle därför innebära att de bromsar deras framsteg och minskar deras överlevnadschanser. Utnyttjandet av barn som barnarbete började i slutet av 1700-talet med den industriella revolutionen. Städer som Birmingham och Liverpool i Storbritannien växte snabbt till stora industristäder och lockade till sig miljoner från byar och andra landsbygdsområden. Situationen var densamma i andra utvecklingsekonomier. Den viktorianska eran i Storbritannien som sträckte sig från 20 juni till 22 januari var den mest ökända för barnarbete under sin period.


Barn så unga som fyra år är kända för att ha arbetat i fabriker och gruvor under den viktorianska eran. De arbetade under ofattbart svåra och livshotande förhållanden. World Statistics visar att nästan miljoner barn över hela världen är sysselsatta. Dessa barn faller i åldersgruppen 5 till 17 år och cirka miljoner är i egentlig mening sysselsatta som barnarbete. Statistik visar också att nästan 73 miljoner barn över hela världen arbetar under farliga och livshotande förhållanden. Utifrån siffrorna har Afrika runt Asien och Stillahavsområdet har barnarbete har funnits i århundraden även i vissa av världens utvecklade ekonomier.


Barnarbete avser fysiskt utnyttjande av barn genom att engagera dem i någon form av arbete som berövar dem deras barndom, utbildning, tillväxt och utveckling och som är fysiskt och psykiskt skadligt. Strikta lagar som förbjuder barnarbete finns i länder runt om i världen inklusive Indien, men det finns ett behov av att implementera dem mer effektivt än tidigare. Dessutom är frånvaron av adekvat utbildningsinfrastruktur på landsbygden i Indien tillsammans med en bristande medvetenhet också en orsak bakom barnarbete i Indien. Icke desto mindre, i båda typerna av barnarbete, tvingas andras vilja helt eller delvis på barnet.


Vid barnarbete i skuldslaveri anställs ett barn för arbete, genom en muntlig försäkran eller skriftlig överenskommelse, specifikt för att rensa bort den skuld som hans föräldrar tagit från borgenären. Även om värvning av barnarbete är förbjudet av den lagstiftande församlingen i Indien, fortsätter fallen av bundet barnarbete även idag. Fattigdom är dock huvudfaktorn bakom alla typer av barnarbete i Indien såväl som i andra delar av världen. Statistik från UNICEF visar att nästan dessa barn faller i åldersgruppen 5 till 14 år och består av 4.

No comments:

Post a Comment