Friday, January 28, 2022

Uppsats om Pakistans ekonomi

Uppsats om Pakistans ekonomi



En annan faktor är höga överföringar från utlandsarbetare som ökar landets befolknings solvens. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen uppsats om pakistansk ekonomi kommer att anta att du är nöjd med det. pdf [Åtkom den 17 februari ]. Därför är produktiviteten för fattiga jordbrukare bara ett ton per hektar jämfört med 3 ton av stora jordbrukare. pdf, [Åtkom den 17 februari ]. Tabassam, A.





Referenser



Pakistan är ett land i södra Asien med en befolkning på miljoner människor, vilket är den femte största befolkningen i världen PBS, pakistansk ekonomi är semi-industrialiserad med en välutvecklad jordbrukssektor och en ökande andel av tjänstesektorn Iqbal, Det är en av de snabbast växande ekonomierna i världen driven av den snabbt växande medelklassen Kaplan, ; Alam, tillsammans med det är det nödvändigt att understryka en hög genomsnittlig inflationstakt som visas i figur 1. Nackdelen med så höga indirekta skatter är att producenterna ersätter dessa kostnader genom att lägga dem till slutpriset på sina produkter Khan, figur 2 visar att bytesbalansen har ökat under de senaste tre åren på grund av det ökande handelsunderskottet, men detta tillväxten bromsade in pga uppsats om pakistansk ekonomi av rupien.


Detta på grund av låg export till följd av hård konkurrens inom textilproduktionen, uppsats om pakistansk ekonomi, den viktigaste posten i den pakistanska exporten. Den inhemska skulden ökade med fem gånger och utlandsskulden med 1. Tillsammans med det var en kumulativ depreciering av växelkursen på nivån. Detta innebar en bromsning av den privata konsumtionstillväxten från 6. Tillväxten i den industriella sfären avtog från 4. Ogynnsamma väderförhållanden har undergrävt produktiviteten inom jordbruksindustrin och lett till en tillväxt på endast 0. Perspektiven för den pakistanska ekonomin är vaga även om de potentiella drivkrafterna för tillväxt finns.


Detta bidrar också till tillgången på arbetskraft Mirxa et al. För det första är denna arbetskraft fortfarande okvalificerad och för det andra är jordbruket i hög grad beroende av väder och världspriser på råvaror. Dessutom finns hälso-, jordbruks- och utbildningsbrister. Detta gör jordbrukets bidrag till den pakistanska ekonomin ganska lågt. För det andra finns det två faktorer som kan påskynda tillväxten inom den närmaste framtiden. Den första är att Pakistan är ett viktigt centrum för islamisk finans som tillhandahåller betydande kapitalflöden medan Pakistans börs är bland de snabbast växande aktiemarknaderna i världen Masood. En annan faktor är höga överföringar från utlandsstationerade uppsats om pakistansk ekonomi som ökar landets befolknings solvens.


På den negativa sidan kan den pakistanska ekonomin kännetecknas av låg diversifiering och beroende av externa energikällor Baz et al. Dessutom är nivån på den regionala utvecklingen mycket olika, med Karachi som den industriella och finansiella huvudstaden i landet och Balochistan och andra landsbygdsregioner har en långsammare utveckling COFACE, Skadan av denna skattestruktur för ekonomin är att indirekta skatter inklusive importtullar punktskatter Skatter och avgifter är i huvudsak regressiva, vilket innebär att de oftast drabbar den fattigaste delen av befolkningen.


Vidare visade det sig att det tillämpade systemet med indirekta skatter var för komplext och ineffektivt samtidigt som införandet av mervärdesbeskattningen saboterades av oppositionen Masood. När det gäller de direkta skatterna är antalet skattebetalare extremt lågt, nämligen cirka 1 miljon per miljon av den arbetande befolkningen. Dessutom har skatteundandragande blivit en norm i Pakistan Cevik. Detta är mycket lågt jämfört med peer-tillväxtekonomier som genererar ett av de mest slående problemen i den pakistanska ekonomin, nämligen en stor obalans mellan den offentliga sektorns inkomster och utgifter Masood, Överdrivna utgifter inkluderar ihållande förluster för vissa offentliga företag IMF, uppsats om pakistansk ekonomi, och förluster i kraftsektorn Världsbanken, Dessutom överdriver ineffektiva offentliga investeringar den nämnda obalansen Masood, Slutligen slits landet sönder av politisk instabilitet.


De viktigaste rekommendationerna är kopplade till att ta itu med befintliga obalanser i Pakistans ekonomi till förmån för mer effektiva mekanismer för att hantera och distribuera medel, uppsats om pakistansk ekonomi. Först och främst bör den obalans mellan offentlig konsumtion och intäkter som har funnits i decennier mildras. Åtgärderna för att nå detta mål kan vara revidering och reformering av skattesystemet vad gäller skattestruktur, ökning av volymen av indrivna direkta skatter och uppsats om pakistansk ekonomi av förordningen om indirekta skatter, uppsats om pakistansk ekonomi. Tillsammans med det bör styrningen av offentliga företag förbättras för att minska deras förluster.


Lösningar på problemen inom jordbruks- och kraftsektorerna skulle också bidra till att främja ekonomisk tillväxt. Baz et al. I synnerhet krävs det att bygga nya vattenkraftsdammar för att tillhandahålla ytterligare energivolymer till industrisektorn och mildra underskottet av vatten. Mot denna bakgrund har de upptäckter som gjorts av Uddin et al. Dessa författare avslöjade att institutionella faktorer inklusive regeringsstorlek, juridisk struktur och starka äganderätter, handelsliberalisering och medborgerlig frihet har betydande positiva effekter på utländska direktinvesteringar. Bland de institutionella faktorerna angavs reglering ha det starkaste inflytandet på ingående utländska direktinvesteringar till Pakistan. Dessutom, resultat erhållna av Tabassam et al. Därför bör regeringen vidta korrigerande åtgärder för att säkerställa politisk stabilitet i landet.


En potentiell drivkraft för tillväxt för den pakistanska ekonomin som syftar till att ta itu med dessa problem är förverkligandet av CPEC-projektet för Kina-Pakistan Economic Corridor. Detta strategiska projekt har utformats för att stimulera ekonomiska relationer i regionen eftersom det kommer att koppla samman Pakistans Gwadar uppsats om pakistansk ekonomi med den nordvästra delen av Kina av Mirza et al. Detta kommer att möjliggöra minskade strömavbrott genom att öka elproduktionskapaciteten uppsats om pakistansk ekonomi investera i andra sektorer av den pakistanska ekonomin. Med tanke på dessa kapitaltillskott förväntas Pakistan få den avsedda ökningen av BNP-tillväxttakten med 7.


Sammanfattningsvis ser perspektiven för den pakistanska ekonomin vaga ut på lång sikt. Å ena sidan representeras dess tillväxtpotential av den pågående ökningen av befolkningen och därmed arbetskraften samt möjligheter att öka dess inre marknad. Å andra sidan tillåter inte de befintliga obalanserna mellan statens inkomster och utgifter, ineffektiva offentliga utgifter, dåligt balanserat skattesystem, underskott av kraft och vatten och ihållande politisk instabilitet som skrämmer potentiella utländska investerare att uppnå hållbar tillväxt. Alam, K. Baz, K. och Ali, H, uppsats om pakistansk ekonomi. Cevik, S. pdf, [Åtkom den 17 februari ]. Iqbal, A. Kaplan, S. Khan, B. Masood, A. pdfuppsats om pakistansk ekonomi, [Åtkom den 17 februari ], uppsats om pakistansk ekonomi.


Mirza, F. Nishat, uppsats om pakistansk ekonomi, F. och Ullah, K. pdf [Åtkom den 17 februari ]. Tabassam, A. och Rehman, F. Uddin, M. och Liu, J. Copyright Applied Research Consulting Ltd. Uppsatsskrivande tjänst. Uppdragsskrivartjänst. Kursskrivningstjänst. Rapportskrivningstjänst. Reflekterande rapportskrivningstjänst. Litteraturrecensionsförfattartjänst. Avhandlingsförslagsskrivning Uppsats om Pakistans ekonomi. Avhandlingsskrivande tjänst. MBA skrivtjänst. Tekniska och statistiska tjänster. Redigering och korrekturläsning Uppsats om Pakistans ekonomi. Tjänst för att skriva personliga uttalanden, uppsats om pakistansk ekonomi. Exempeluppsats: De viktigaste egenskaperna hos Pakistans ekonomi och perspektiv för dess långsiktiga tillväxt. Dynamics of Key Macroeconomic Indicators Pakistan är ett land i södra Asien med en befolkning på miljoner människor, vilket är den femte största befolkningen i världen PBS, Uppsats om Pakistans ekonomi 1.


När det gäller andra viktiga makroekonomiska indikatorer presenteras de i figur 2. figur 2. Källa: COFACE Figur 2 visar att ett bytesbalanssaldo har ökat uppsats om pakistansk ekonomi de föregående tre åren på grund av det ökande handelsunderskottet, men denna tillväxt bromsade in på grund av devalvering av rupien. Styrkor och svagheter i den pakistanska ekonomin Perspektiven för den pakistanska ekonomin är vaga även om de potentiella drivkrafterna för tillväxt är närvarande. Rekommendationer: De viktigaste drivkrafterna för hållbar tillväxt De viktigaste rekommendationerna är kopplade till att åtgärda befintliga obalanser i Pakistans ekonomi till förmån för mer effektiva mekanismer för att hantera och distribuera medel.


Referenser Alam, K. Våra tjänster Uppsatsskrivtjänst Uppdrag Skrivtjänst Kursarbete Skrivtjänst Rapportskrivtjänst Reflekterande rapportskrivningstjänst Litteraturrecension Skrivtjänst Avhandlingsförslag Skrivtjänst Avhandlingsskrivtjänst MBA-skrivtjänst Tekniska och statistiska tjänster Redigerings- och korrekturläsningstjänst Personal Statement Writing Service. Fick frågor? E-post: hjälp 15writers. Stäng Behöver lite hjälp? Välj ett kontaktalternativ nedan så återkommer vi till dig gratis. Fråga Ställ en fråga till den här författaren Begär ett exemplar av denna uppsats med tabeller, figurer och beräkningar där det är tillämpligt Få professionell hjälp med en del av ditt arbete, uppsats om pakistansk ekonomi.


Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här sidan kommer vi att anta att du är nöjd med den.





uppsats om kärnenergi



Finansieringen från Pakistans statsbank är farlig eftersom den skapar hög inflation i ekonomin, vilket är skadligt för medelklassen, de som tjänar fasta löner och de fattiga. Därför blir det uppståndelse i landet om inflationen går upp. Fortsatta stora budgetunderskott år efter år kan sänka landet i skuldfällan igen. Efter 20 år har det kommit ner till 0. Världshandeln har vuxit snabbare jämfört med världsproduktionen. Indien hade under samma period fördubblat sin andel från 0. Vi utnyttjar inte de möjligheter som en livlig världsekonomi ger. Pakistan har bara fastnat med ett fåtal varor - textilier, läder, ris, sport, varor och kirurgiska varor.


Vi har inte tagit oss in på marknaderna för mer dynamiska produkter. All vår export går till ett fåtal marknader – USA, EU och Mellanöstern. Så denna smala exportbas och mycket begränsade geografiska spridning tillåter oss inte att utöka vår andel. Om vi ​​inte förbättrar kvaliteten på våra produkter, ger oss ut och marknadsför utomlands, investerar i forskning och utveckling, ser utsikterna inte lovande ut. Det är därför vi släpar efter andra länder som sedan långt tillbaka har tagit över Pakistan. En av de mest uppenbara svagheterna är att ett land som Pakistan som borde ha haft de bästa indikatorerna för läs- och skrivkunnighet, spädbarnsdödlighet, fertilitetstal, tillgång till vattenförsörjning, primär inskrivningskvot har sociala indikatorer som är mer jämförbara med Afrika snarare än med länder med liknande inkomst per capita.


Till och med Tadzjikistan, som är ett mycket fattigt land, har bättre läs- och skrivkunnighet och primära inskrivningskvoter än Pakistan. Vad betyder det? Vi har åtagit oss att uppnå millennieutvecklingsmålen genom att bl.a. Varför har vi regionala ojämlikheter?? Varför Baluchistan släpar efter andra provinser? Det är på grund av läskunnighet och primära inskrivningskvoter. Det finns ett direkt samband mellan regionala ojämlikheter och eftersläpning med utbildningsnivån. En annan utmaning vi står inför idag är energi- och vattenbrist, och det beror inte på att vi inte genererar tillräckligt med el eller att vi inte har tillräckligt med vatten.


Pakistans regering betalar av sina egna begränsade resurser miljarder rupier varje år som subventioner för el. Vår bransch är i underläge att de får beställningarna från utlandet men de kan inte utföra beställningarna eftersom det finns elavbrott. Förutom ekonomiska förluster skapar det också olägenheter för att leva ett normalt liv. Vi har tillslamning av våra dammar, men inga ytterligare dammar har byggts sedan Tarbela i Även efter dessa förluster är vattnet orättvist fördelat. De inflytelserika landherrarna kan ta större del av vattnet från kanalerna jämfört med fattiga bönder.


Därför är produktiviteten för fattiga jordbrukare bara ett ton per hektar jämfört med 3 ton av stora jordbrukare. Om vi ​​tillhandahåller vattnet rättvist till den lilla bonden, skulle han också kunna öka produktiviteten från ett till minst två ton, vilket resulterar i ytterligare inkomster, ökad export av matspannmål, bomull och frukt och grönsaker vilket kommer att öka exportintäkterna av Pakistan. Med klimatförändringen som äger rum med alla glaciärer i Himalaya som kommer att smälta, kommer vi att ha svårigheter i framtiden på grund av den globala uppvärmningen.


Indexet används mest som en vägledning av utländska investerare för att lära sig mer om ett land, vilket hjälper beslut om att hälla in pengar i ekonomin. Pakistan förlorade 16 positioner på indikatorn av att betala skatter som står hos, enligt rapporten. En av anledningarna bakom det dystra resultatet var ökningen av de totala skattesatserna som ökade till Brist på samordning mellan olika statliga myndigheter, otaliga lagar och förordningar som är föråldrade och föråldrade har visat sig vara allvarliga hinder. Arbetslagar, inspektioner av flera byråer, förseningarna i domstolssystemet, intrång i immateriella rättigheter och skatteflykt från konkurrerande företag i den informella sektorn har gjort några av de väletablerade företagen olönsamma, eller möjligheten att starta nära företag ifrågasatta.


Om vi ​​tittar på politiska dokument från olika regeringar om utbildning, jordbruk, hälsa, handelspolitik etc, och tittar på samma politik för fyrtio år sedan och problemen, så finns det knappast några betydande resultat av genomförandet av dessa policyer eller planer under denna period. Vi tar fram femårsplaner och alla typer av ramverk på medellång sikt, men det är den dåliga styrningen och genomförandet som är de svaga länkarna för att få saker gjorda. Om vi ​​inte stärker den offentliga förvaltningen och skapar ett meritbaserat system för rekrytering, befordran, prestationsutvärdering, kompensation, disciplinära åtgärder etc. kommer vi inte att kunna se någon skillnad i kvaliteten på förvaltningen.


Order ges av de högre upp men de utförs inte; sammanfattningar godkänns, men de förblir begravda i akterna och därför; Oavsett om det är utbildning, hälsa, vattenförsörjning, inkomster eller lag och ordning, kan du fästa problemet till styrningsfrågorna. Om vi ​​inte åtgärdar styrningsfrågan kommer ekonomin inte att ta fart i den hastighet som krävs. Varje regering, vare sig militär eller civil, börjar med ett rent blad, som om ingenting hände före dem och ingenting kommer att hända efter dem. Det är inte så den verkliga världen fungerar. Du tar projekten och programmen som initierades av de tidigare regeringarna, utvärderar dem om vilka styrkorna och svagheterna var, fixar dessa svagheter och för dem vidare.


Det kommer bara att ta några år att få dessa ärvda projekt att slutföras och landet kommer att dra nytta av nya motorvägar, nya hamnar, motorvägar, utbildningsinstitutioner etc. Men på varandra följande regeringars skuldspel leder till att alla sådana projekt och program plötsligt avslutas. När dessa återupptas har kostnaderna eskalerat tre gånger och det tar ytterligare flera år att slutföra dem. Under tiden lider Pakistans folk på grund av denna brist på kontinuitet. När de står inför sådan oförutsägbarhet om framtiden funderar investerarna på om de ska investera i detta land eftersom de är osäkra på om den nya regeringen när den kommer in skulle stoppa eller ändra vad den förra regeringen gjorde, eller hålla sig till de åtaganden som gjorts till dem.


Ta exemplet med Higher Education Commission, som skickade studenter för doktorander utomlands men den nya regeringen kommer in och avbryter finansieringen av dessa program. Detta löste processen för fakultetsutveckling för våra universitet i en tid då vi borde ha skickat dubbelt så många forskare. Det övergripande övergripande temat är att för en robust ekonomi bör vi ha politisk stabilitet, lag och ordning och säkerhet. Pakistans väpnade styrkor förtjänar tacksamhet för vad de har gjort i Malakand-divisionen för att åstadkomma stabilitet när det gäller lag och ordning.


Ju tidigare landet blir av med denna bild av politisk instabilitet, dålig lag och ordning och osäkerhet, där investerare från hela världen tvekar att komma till Pakistan och investera, kommer vi inte att kunna göra några framsteg i detta land. I Pakistan var ett av de mest favoritländerna bland den internationella investerargemenskapen. Ett trettioårigt papper lades upp, vilket var en obligation för Pakistan som skulle betalas in och Pakistan fick fyra gånger större teckning till ett pris som endast var baspunkter över USA:s statskassan.


Väldigt få länder kan hävda att de har den typen av trovärdighet hos internationella fondförvaltare. Därför är det absolut nödvändigt att vi återupptar resan som har avbrutits genom att vårda en stabil, säker och fredlig politisk miljö. Hur kan vi övervinna dessa utmaningar och problem och förbättra vår ekonomi? Mycket har skrivits och pratats om, men jag kommer bara att fokusera på några få åtgärder. Vi som nation är för mycket negativt orienterade och för mycket cyniska där vi hittar allt fel i det här landet. Om vi ​​inte ändrar vårt tänkesätt och om inte alla som gör vad han ska göra, utför sin uppgift med uppriktighet och ärlighet, kommer vi inte att gå någonstans.


Vi bör inte förvänta oss att någon Messias kommer och fixar våra problem, vi måste göra det själva individuellt och kollektivt. Det finns inga genvägar tillgängliga. Media lerar vattnet med sina sensationella berättelser och bjuder in så kallade experter som bidrar till att projicera negativt tänkande och negativt nationellt psyke. Om inte var och en av oss ändrar vårt tänkesätt snarare än att skylla på regeringen och systemet, kommer vi inte att gå någonstans i denna kapplöpning för global ekonomisk överlevnad. Detta är lättare sagt än gjort. Men jag förväntar mig att vår yngre generation är mer lyhörd och ansvarsfull. Det finns ingen ersättning för att bygga upp humankapital. Privat sektor, offentlig sektor, icke-statliga organisationer, lokalsamhällen, filantroper etc, alla här för att lägga händerna på däck och delta i att se till att alla barn går i skolan.


Varje gymnasieutbildad har viss teknisk och yrkesskicklighet eller går till högre utbildning. Om vi ​​inte bygger upp humankapital kommer vi bara att bli lämnade eftersom världsekonomin kommer att vara en kunskapsbaserad ekonomi. Det är inte en ekonomi där man memorerar material eller återger det i tentamen och glömmer bort det - så är det inte längre. Vid sin uppfattning ärvde landet alla de väsentliga delarna av makroekonomisk stabilitet. Pakistan är en agronomisk, semi-industrialiserad ekonomi. Den ekonomiska tillväxtorten är längs floden Indus och de kommersiella knutpunkterna är i stadskärnorna Punjab och Sindh. De stora jordbrukssektorerna är odling av kontantgrödor, livsmedelsgrödor, boskap och mejeriprodukter.


Textilier, kemikalier, läder, läkemedel och tung industri ingår i industrisektorn. Ekonomins tredje pelare är tjänster som inkluderar inkomstgenerering genom skatter, utbildning, turism och hotell. Under det senaste decenniet av teknisk utveckling resulterade den snabba urbaniseringen i en expansion av industrin. Politisk instabilitet, återkommande finanspolitiska underskott och utlandsskulder dämpade den redan försämrade ekonomins situation.

No comments:

Post a Comment