Monday, February 28, 2022

Essä om pandit jawaharlal nehru

Essä om pandit jawaharlal nehru



Medan Mahatma Gandhi ville ha det gamla Indien, Uppsats om pandit jawaharlal nehru, Nehru ville ha det moderna Indien. I sina kamper för kamp hamnade han i fängelse så många gånger. Han arbetade outtröttligt för att Indien skulle bli ett välmående land. Han var son till Motilal Nehru som var en framstående advokat. Hemuppsatstal.





Postnavigering



Barn brukade kalla honom Chacha Nehru eftersom han älskade barn för mycket. Jawaharlal Nehru var en av de största ledarna i vårt land och han hade enorm kärlek till Indien, sitt fosterland. Oavsett vilken klass du studerar i kan du bli ombedd att skriva en uppsats om Jawaharlal Nehru eftersom han är en av de mest populära ledarna som Indien någonsin skulle kunna ha. Är du orolig för de punkter som du bör ta med i uppsatsen? Pandit Essä om pandit jawaharlal nehru Nehru föddes i Allahabad den 14 november, han var son till Motilal Nehru som var en framstående advokat. Eftersom hans far var en extremt rik person kunde han ge Jawaharlal Nehru den bästa utbildningen han hade råd med. Nehru skickades utomlands för att fortsätta sina högre studier.


Där studerade han vid två av de mest populära och välrenommerade universiteten - Cambridge och Harrow. Under året uppnådde han sin examen. Han hade dock utvecklat ett stort intresse för politik trots att han blev advokat i sitt senare liv och praktiserade juridik i Högsta domstolen i Allahabad. Han gifte sig med Smt. Kamla Devi vid 24 års ålder och strax därefter fick de en dotter som hette Indira, Uppsats om pandit jawaharlal nehru. En sak som bör nämnas om Jawaharlal Nehru är att han svors in som Indiens första premiärminister. Han var inte bara en ledare utan han var en man med framtidsvisioner, som också var författare.


Han hade drömmen om att göra Indien till ett framgångsrikt och blomstrande land och han gav i sina obevekliga ansträngningar för landets välfärd. Jawaharlal Nehru var en man som alltid älskade en fredlig attityd men samtidigt blev han extremt störd av att se hur britterna hanterade indianerna. Eftersom han var en född patriot och han älskade sitt land över allt annat, tänkte han gå i hand med Mahatma Gandhi och deltog i Non-Cooperation-rörelsen. Denna rörelse startades av Mahatma Gandhi. Under kampen för frihet fick han möta många utmaningar som att fängslas ett antal gånger.


Han hade framgångsrikt kämpat med britterna och alla gemensamma ansträngningar från frihetskämparna resulterade i den indiska självständigheten. Den 15 augusti uppnådde Indien sin frihet och tack vare Jawaharlal Nehrus ständiga ansträngningar blev han Indiens första premiärminister någonsin. Pandit Jawaharlal Nehru var starkt influerad av Bapu. Han hade alltid en djup längtan att föra in frihet till Indien. När han började delta i frihetsrörelsen gjorde han det under Uppsats om pandit jawaharlal nehru av Mahatma Gandhi.


Han följde icke-våldets och sanningens väg och för det skickades han också till fängelset ett antal gånger. Under året valdes han till president för den indiska nationalkongressen. Det var då han tog eden att göra Indien självständigt. Efter att han valdes till Indiens premiärminister, med hjälp av sin globala vision och tydliga ledarskapsförmåga, Uppsats om pandit jawaharlal nehru, han kom med respekt, välstånd och framsteg för nationen. Det var han som förde fram idén om demokrati. Tanken på fredligt samexisterande var hans idé och han ingjutit denna princip i landsmännen. Indien och Kina undertecknade Panchsheel-avtalet. Jawaharlal Nehru stödde nedrustning. Under ledning av Pandit Nehru fick Indien vederbörlig respekt.


Han strävade hårt för att få till en internationell ordning av broderskap och fred. Han trodde också på den väg som definierades av Kristus, Buddha och Guru Nanak. Jawaharlal Nehru var en man som tänkte som en modern man när han föreställde sig Indien som ett mer civiliserat och modernt land. Det var dock en stor skillnad i hur Gandhiji och Nehruji tänkte. De hade helt olika attityder till den indiska civilisationen, Uppsats om pandit jawaharlal nehru. Medan Mahatma Essä om pandit jawaharlal nehru ville ha det antika Indien, Nehru ville ha det moderna Indien, Uppsats om pandit jawaharlal nehru.


Trots att de hade olika tankar kunde de få Indien att gå mot bättre dagar. Jawaharlal Nehru hade dock alltid pressen att nå Uppsats om pandit jawaharlal nehru frihet inom landet. Under den tiden var hans baktanke att hjälpa Indien att få frihet. Trots sådana påtryckningar ledde Nehru ji landet med sina moderna och vetenskapliga ansträngningar. Framförallt hade Jawaharlal Nehru också en annan stor bedrift där han förändrade den antika hinduiska kulturen. De hinduiska änkorna var de som gynnades av detta steg. Tack vare denna förändring Uppsats om pandit jawaharlal nehru kvinnor började åtnjuta lika rättigheter som män.


Jawaharlal Nehru hade också ett stort intresse för litteratur och historia. Han var en fantastisk författare och en fantastisk författare. Efter att ha tjänat Indien i flera år, dog Jawaharlal Nehru den 27 maj, han var mannen som startade trenden med social rättvisa och framsteg. Han byggde ett stort jordbruk, Uppsats om pandit jawaharlal nehru, industri- och bevattningskraftprojekt. Hans gärningar och ideal kommer alltid att hålla honom nära våra hjärtan. Winston Churchill sa en gång att Nehru Ji hade erövrat allt inklusive rädsla. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Gå till innehåll Du är här: Hem Uppsatser Jawaharlal Nehru Uppsats för studenter och barn på engelska.


Innehållsförteckning, Uppsats om pandit jawaharlal nehru. Facebook Twitter WhatsApp Telegram Pinterest LinkedIn E-post. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





vikten av engelska uppsats



Han gjorde sin skolgång vid Harrow och college vid Trinity College, London. Han avslutade sin juristexamen från University of Cambridge. Efter att ha studerat vid Harrow och Cambridge tog Nehru titeln advokat och kallades till advokaten. Pandit Nehru var influerad av Gandhiji från början och gick med i kongressen i Äran för att ha organiserat den första Kisan Morcha av Pratapgarh i går till honom. Nehru skadades i protest mot Simon-kommissionen i Lucknow och arresterades i Salt-rörelsen. Han tillbringade 6 månader i fängelse. Skrev "självbiografi" i Almora-fängelset. Han gjorde totalt 9 fängelsebesök. Han turnerade världen över och blev erkänd som en internationell hjälte. Bidrag: Han innehade posten som kongresspresident 6 gånger Lahore, Lucknow, Faizpur, Delhi, Hyderabad och Kalyani Nehru arresterades i Bombay den 9 augusti i rörelsen "Avsluta med Indien" och stannade kvar i Ahmednagar-fängelset, varifrån han släpptes. den 15 juni föreslog Nehru principen om Panchsheel och i , Nehru, som var dekorerad med "Bharat Ratna", organiserade och ledde neutrala nationer.


Sardar Vallabhbhai Patel och Acharya Kriplani hade fått flest röster när Indien fick självständighet när det hölls omröstning i kongressen för den blivande premiärministern. Men på order av Mahatma Gandhi, drog båda tillbaka sina namn och Jawaharlal Nehru gjordes till premiärminister. Pandit Jawaharlal Nehru blev den första premiärministern i det oberoende Indien i I den interimsregering som bildades före självständigheten och efter självständigheten, blev han Indiens premiärminister i och förblev i denna position till sin död den 27 maj Nehru kunde inte förbättra Indiens förbindelser med Pakistan och Kina.


Han var inte bara en ledare utan han var en man med framtidsvisioner, som också var författare. Han hade drömmen om att göra Indien till ett framgångsrikt och blomstrande land och han gav i sina obevekliga ansträngningar för landets välfärd. Jawaharlal Nehru var en man som alltid älskade en fredlig attityd men samtidigt blev han extremt störd av att se hur britterna hanterade indianerna. Eftersom han var en född patriot och han älskade sitt land över allt annat, tänkte han gå i hand med Mahatma Gandhi och deltog i Non-Cooperation-rörelsen. Denna rörelse startades av Mahatma Gandhi. Under kampen för frihet fick han möta många utmaningar som att fängslas ett antal gånger. Han hade framgångsrikt kämpat med britterna och alla gemensamma ansträngningar från frihetskämparna resulterade i den indiska självständigheten.


Den 15 augusti uppnådde Indien sin frihet och tack vare Jawaharlal Nehrus ständiga ansträngningar blev han Indiens första premiärminister någonsin. Pandit Jawaharlal Nehru var starkt influerad av Bapu. Han hade alltid en djup längtan att föra in frihet till Indien. När han började delta i frihetsrörelsen gjorde han det under ledning av Mahatma Gandhi. Han följde icke-våldets och sanningens väg och för det skickades han också till fängelset ett antal gånger. Året valdes han till president för Indian National Congress. Det var då han tog eden att göra Indien självständigt. Efter att han valdes till Indiens premiärminister, med hjälp av sin globala vision och tydliga ledarskapsförmåga, gav han respekt, välstånd och framsteg för nationen.


Det var han som förde fram idén om demokrati. Tanken på fredligt samexisterande var hans idé och han ingjutit denna princip i landsmännen. I Indien och Kina undertecknade Panchsheel-avtalet. Jawaharlal Nehru stödde nedrustning. Under ledning av Pandit Nehru fick Indien vederbörlig respekt. Han strävade hårt för att få till en internationell ordning av broderskap och fred. Han trodde också på den väg som definierades av Kristus, Buddha och Guru Nanak. Jawaharlal Nehru var en man som tänkte som en modern man när han föreställde sig Indien som ett mer civiliserat och modernt land. Det var dock en stor skillnad i hur Gandhiji och Nehruji tänkte. De hade helt olika attityder till den indiska civilisationen. Medan Mahatma Gandhi ville ha det antika Indien, ville Nehru ha det moderna Indien.


Trots att de hade olika tankar kunde de få Indien att gå mot bättre dagar. Jawaharlal Nehru hade dock alltid trycket att uppnå religionsfrihet inom landet. Under den tiden var hans baktanke att hjälpa Indien att få frihet. Trots sådana påtryckningar ledde Nehru ji landet med sina moderna och vetenskapliga ansträngningar.

No comments:

Post a Comment